Föredrag

forfattare-lars-waldenstrom350pxUnder sina dryga trettio år i Dubai har inredningsarkitekt Lars Waldenström sett staden utvecklas från en okänd ökenhåla till dagens pulserande världsmetropol. Genom vad som framstår som en fantastisk slump fick Lars under slutet av 1970-talet kontakt med den styrande shejkfamiljen i Dubai och blev shejk Mohammeds favoritinredare. Han har därefter inrett det ena palatset efter det andra och lyckats realisera shejkens alla galna idéer, som att sova i en säng formad likt en falkklo, till exempel. Han har arbetat med Dubais första golfbana, oräkneliga hotell och kontorskomplex.

Efter många år i shejkens tjänst startade Lars det egna arkitekt­kontoret LW Design kring millenniumskiftet. Tajmingen kunde inte ha varit bättre, mitt i den oövervinnerliga byggboom som rådde vid den här tiden. Sedan dess har företaget fått otaliga utmärkelser och designpriser och är fortfarande ett av de mest inflytelserika och ansedda arkitektkontoren i Dubai.

Följ med på en fantastisk resa genom Dubais moderna historia, obönhörlig diktatur och ­osannolika framgångar. Med humor och värme berättar Lars om hårt arbete men också om att våga ta chansen när den väl uppenbarar sig.

Kontakta Lars idag!
order@fijoab.com